Gevallen engel

Ik werd hippie. Gert Jan Dröge deed in 1970 een kerstshow in Paradiso. Aan mij en een vriendin was gevraagd om als kerstengel op te treden, dat betekent dat we vanaf een schommel die aan het plafond was bevestigd glitter naar beneden moest laten dwarrelen, ik was zestien. Bij de try-out ging het helemaal goed.

Vanaf het balkon op de schommel klimmend, in prachtig pak met blauwe veren, gooiden we de glitter naar beneden. Het werd gefotografeerd door Jan Cremer. Tijdens de feestavond bleef mijn schommel haken aan een knop van het balkon en ik donderde zo de zaal in, 7 meter naar beneden. Ik ben op iemand gevallen. Een ambulance kwam me halen, en bracht me naar de Eerste Hulp op het WG.
Resultaat:
1.Middenvoetbeentje gebroken
2.Navigatiebotje in de duim geknakt
3.Kaak uit de kom
Op de Eerste hulp sloegen ze de lakens van me af om de schade te bekijken. Het enige wat ik zei, en bleef zeggen was: “ik ben de dochter van dokter Dols, ik ben de dochter van dokter Dols.” De dienstdoende arts verstond me niet, dogggccdretvandozlzz… hij dacht: 1 + 1 = 2, die meid komt uit Paradiso, het zal de drugs wel zijn, ze is aan het flippen. Enige wat hij zei was: ‘Ja, ja’. Diezelfde avond ging ik met de taxi terug naar Paradiso, want daar waren nog 2 leuke jongens. De volgende dag moest er toch iets aan mijn verwondingen gebeuren:
1.Het middenvoetsbeentje moest in het gips
2.Navigatiebotje, was niets aan te doen
3.Kaak uit de kom, dat heeft mijn vader eigenhandig opgelost.
Hoe het met de persoon is op wie ik ben gevallen van 7 meter hoog? Ik weet niet hoe het met hem of haar is afgelopen.

Laura Dols